Pontus Andersson - Sebastian Kristensson - Christian Ahlström - Gustav Lindquist

Philip Marklund, Mathias Herrström, Viktor Jörgensen, André Andersson och Andreas Sonesson.

Oliver Oliveros ut - Pontus Andersson in 74 min
Patrik Lippe ut - André Andersson in 78 min
Johan Hellström ut - Andreas Sonesson in 79 min

MATCHKOMMENTARER
Andra raka segern bärgades i Malmö efter sanslöst målkalas under 9 minuter. Matchen inleddes något trevande och vi fick inte igång vårt spel riktigt. I den 8:e minuten slår Croatia en hörna mot bortre stolpen där en Croatiaspelare ohotat kan gå upp och nicka in 1-0 för hemmalaget. ÖT Smygehuks första stora målchans kom i den 13:e minuten då Gustav Lindquist elegant spelade in bollen i straffområdet med en yttersida där Johan Hellström kommer först och avslutar tätt utanför. ÖT Smygehuk jobbar sig sakta men säkert in i matchen. I den 33:e minuten kastar Patrik Lippe ett inkast mot Oliver Oliveros som en bit in på Croatias planhalva vänder upp och sprintar ifrån sin bevakare och tar sig in i straffområdet där han får på en praktträff och bollen far upp i nättaket bakom en chanslös målvakt till 1-1. Detta var Olivers 2:a seriemål i år. Och målet innebar början på 9 helt osannolika minuter med 5 ÖT mål. Minuten efter ÖT Smygehuks kvittering alltså i den 34:e minuten kommer Johan Hellström runt på högerkanten och spelar fram bollen till en helt fri Christian Ahlström som kan raka in 1-2. Detta var Christians 1:a seriemål i år och också Christians första mål någonsin för ÖT Smygehuk. I den 36:e minuten spelar Sebastian Kristensson bollen snett bak till Gustav Lindquist som från straffområdeslinjen får på en kanonträff och 1-3 för ÖT. Detta var Gustavs 1:a seriemål i år. I den 40:e minuten slår Christian Ahlström en underbar långboll mot Gustav Lindquist som tar bollen med sig med bröstet och spelar snett bakåt till Oliver Oliveros som klipper dit 1-4. Detta var Olivers 3:e seriemål i år. I den 42:a minuten briljerar Pontus Andersson med sin fina teknik och släpper vidare mot Christian Ahlström som blir fri och enkelt placerar in 1-5. Detta var Christians 2:a seriemål i år. 5 mål på 9 minuter!!! Galet! Men det kunde blivit mer. I den 44:e minuten slår Johan Hellström ett fint inlägg in i Croatias straffområde där Christian Ahlström möter perfekt med pannan men Ahlströms nick tar klockrent i ribban. Första halvlek slutar med en 1-5 ledning för ÖT Smygehuk med många fina anfall och mål. I den andra halvleken görs många byten och alla får speltid. I den 67:e minuten slår Gustav Lindquist en fantastisk genomskärare mot Oliver Oliveros som fri med målvakten iskallt placerar in 1-6 och därmed hattrick för Oliver. Detta var Olivers 4:e seriemål i år. ÖT fortsätter att kontrollera händelserna men inga fler mål. Bästa chansen var i den 78:e minuten då Philip Marklund friställer 200 matchers jubilerande Mathias Herrström vid straffpunkten men Mathias avslut går över. Andra segern för året bärgad och nu ser vi fram emot derbyt nästa helg. I nästa match väntar BK Skansen på bortaplan på lördag den 28:e april med matchstart 14:00 på Albäcksvallen.